ACTIVITATS A L'ESCOLA / RECURSOS PER A PARES

Com transmetre la capacitat de dir NO

El passat 2 de març la Lupe García, educadora social, sexòloga i mare de l’escola, ens va dotar d’eines i recursos per transmetre als nostres infants la capacitat de dir no i ajudar a prevenir l’assetjament sexual.

La Lupe ens va ensenyar la necessitat de fonamentar la prevenció de l’abús sexual sense crear alarmisme en una bona educació sexual que comenci a la infància i continuï tota la vida, on les nostres filles i fills es sentin lliures per preguntar i on l’escolta, la comunicació i l’afecte estiguin garantits.

Va agrupar en tres els eixos a partir dels quals treballar la capacitat de dir NO:

  • Com ensenyar als nostres fills i filles a distingir les situacions en les quals sí s’han de tocar els genitals, d’altres en les quals no. Per exemple: revisions mèdiques, jocs d’exploració entre iguals, adults que ajuden a netejar-se després d’utilitzar el w.c., en les quals sí és necessari aquest contacte.
  • Com ajudar al fet que els nostres/as fills/es no facin el que no desitgen quan estan sent obligats per mitjà d’amenaces, força física, xantatge o manipulació.
  • Com ensenyar a diferenciar quins secrets els fan bé i han de guardar i quins no.

La Lupe García és Responsable de l’àrea d’educació i assessorament sexològic de Sexducación, associació que treballa la sexualitat, la coeducació i la prevenció de la violència vers les dones. Més informació:

http://sexducacion.com

https://facebook.com/sexducacion

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s