activitats en família / ÓRGANS DE PARTICIPACIÓ / GENERAL / RECURSOS PER A PARES

LOMCE, i ara què?

LOMCE, i ara què?

 

La LOMCE és una contra-reforma reaccionària, aprovada sense diàleg ni consens, que canvia tant l’arquitectura del sistema educatiu com els seus continguts curriculars i que ha vingut precedida d’una dràstica retallada de mes de 8.500 milions d’euros. En línies generals, es fonamenta en valors conservadors i neoliberals i en la desconfiança total en docents i famílies, elimina la coresponsabilitat de la comunitat educativa i obvia en el seu plantejament qualsevol criteri i anàlisi científic ignorant les pràctiques d’innovació pedagògica.

La LOMCE enfoca els resultats del Sistema Educatiu cap a la competitivitat, la mobilitat social i l’ocupabilitat, obviant la funció social de l’educació.

En lloc de conciliar la qualitat amb l’equitat, la LOMCE planteja un sistema amb opcions progressivament divergents cap a les que es deriven als alumnes en funció de la seva fortalesa i rendiment. El sistema separa a l’alumne mitjançant un sistema d’avaluacions en vies cada vegada més diferenciades i difícilment reversibles.

La LOMCE dinamita el model d’immersió lingüística català, col·loca als centres educatius en el mercat competitiu, aposta per la privatització del sistema educatiu, recupera la religió com a model de valors socials, centralitza el sistema amb el control absolut tant de les matèries troncals com dels exàmens i revàlides i destrueix el model de l’escola democràtica atorgant als directors dels centres un poder decisori gairebé absolut i relegant a la resta de la comunitat educativa, especialment mares, pares i alumnat, a un paper secundari.

Davant d’un canvi tant agressiu, es necessari que la comunitat educativa reaccioni, es coordini i mantingui una campanya informativa sostinguda, explicitant que no renunciarem al nostre model educatiu democràtic, català, laic, cohesionador, inclusiu, coeducatiu, públic i de qualitat, que atengui a la diversitat i promogui la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s