ÓRGANS DE PARTICIPACIÓ

Voleu conèixer els nostres judoques?

Avui volem donar-vos a conèixer una mica una de les activitats més sol·licitades a les activitats extraescolars: el judo. Es tracta d’una art marcial d’origen japonès amb milers de practicants al nostre territori, basada en els coneixements d’en Jirogo Kano, el seu fundador. A la nostra escola fa molts i molts anys que oferim aquesta activitat, dirigida per l’Eva, que a més és la nostra coordinadora de monitors.

Com moltes altres arts marcials, la categoria de cada practicant s’assenyala pel color del cinturó, que es va adquirint amb la pràctica de determinades tècniques. A les nostres classes, els infants aprenen les regles bàsiques de l’esport, les característiques bàsiques de les tècniques, les més adequades per a cada ocasió i també, i altres elements imprescindibles com ara l’escalfament, les caigudes, etc.

P1060640 P1060639 P1060765

Però com sempre intentem dins de les nostres activitats, hi ha altres continguts igual d’importants amb els que treballem: es tracta dels valors com el respecte, la valoració de la integritat pròpia i la dels companys, el control de la força i el treball en equip.

El judo, com totes les disciplines orientals, és un esport basat en el respecte del contrincant, per això aprenen a saludar-se en començar i acabar cada combat; aprenen a respectar el ritme d’aprenentatge de cadascú i a saber que, tot i que es tracta d’un esport individual, les competicions es guanyen i es perden en equip. Cal que des de petits aprenguin a valorar elements com per exemple no prendre mal i no fer mal a l’altre de manera intencionada.

P1060753 P1060780

En definitiva, un esport perfecte per practicar cremant l’excés d’energia que sovint les criatures no saben gestionar, però a més amb l’aprenentatge de valors imprescindibles per crear persones que es respecten a sí mateixos i respecten els seus companys. Què més es pot demanar? Ah, sí! Podem demanar tenir la millor monitora de judo però això ja fa anys que ho tenim.

Gràcies, Eva!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s