ACTIVITATS A L'ESCOLA

Tot el que aprenem amb el teatre

Ahir els nens i nenes de teatre estaven especialment nerviosos i és que van representar l’obra “El màgic d’Oz” davant dels familiars i amics que els van poder anar a veure. Els pares i mares dels artistes col·laboraven donant els darrers tocs a l’escenari; el Joan acabava de maquillar els protagonistes; els avis, àvies, coneguts (i alguna mestra, que la vam veure!) esperaven entre el públic a què comencés la representació mentre els artistes es movien fent enrenou entre crits, riures i aquell mal de panxa inevitable de les preestrenes.

Per fi, el crit de “Molta merda!” va donar el senyal d’inici i el Joan va presentar l’activitat de teatre com només ho saben fer les persones que estimen el que fan: ens va parlar de gestualitat, de moviment a l’escenari, de perdre la vergonya, de dicció, de memòria, de concentració, d’improvisació i del que és més important, de passar-ho bé i divertir-se fent teatre. Després va venir l’actuació, amb Dorothy, les dues bruixes, Totó (bup, bup!), els Mastergaires, l’Espantaocells, el robot de llauna, el lleó covard i el màgic d’Oz, moment en què van omplir l’escenari amb les seves aventures.

Dorothy escolta atentament les indicacions de la Bruixa bona del Nord

Dorothy escolta atentament les indicacions de la Bruixa bona del Nord

Les Mastergaires preocupades per si Dorothy no pot tornar a casa seva

Les Mastergaires preocupades per si Dorothy no pot tornar a casa seva

Dorothy i l'Espantaocells s'acaben de conèixer

Dorothy i l’Espantaocells s’acaben de conèixer

El nino de llauna explicant el seu probema

El ninot de llauna explicant el seu probema

El lleó covard entra en acció

El lleó covard entra en acció

La malvada Bruixa de l'Oest intentant crospir-se en Totó

La malvada Bruixa de l’Oest intentant cruspir-se en Totó

Buscant el Màgic d'Oz

Buscant el Màgic d’Oz

Despedida de l'actuació de tot el grup

Despedida de l’actuació de tot el grup

Vam tenir moments de nervis, moments de riure, de petits oblits, de cançons i de perruques que se surten de lloc. Però per damunt de tot això vam tenir una representació on vam gaudir tots, els actors i actrius, els espectadors, els ajudants… perquè, com va dir el Joan en acabar “vam veure com de tot s’aprèn, tot és una experiència que serveix per aprendre coses noves cada dia”. Que bo és ensenyar els infants que els errors són la millor clau de l’aprenentatge! que pedagògic nodrir-se de l’experiència per solucionar situacions noves! i que bonic fer que l’escenari d’una aula de teatre serveixi com a laboratori de la vida, on tots aprenem cada dia del que fem bé i del que fem malament!

És molt gratificant veure com els nens i nenes d’aquesta activitat s’ho passen tan bé, alhora que comptem amb professionals que transmeten els seus coneixements gairebé sense que se n’adonin. Estem molt contents de poder oferir aquesta activitats als nostres infants! Gràcies a tots els que ho feu possible!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s