ÓRGANS DE PARTICIPACIÓ

Una jornada per recordar

IMG-20141126-WA0009 (1)De vegades, tenim tendència a l’autocrítica més destructiva: l’escola pública no va bé, la gent no s’implica, no som prou reivindicatius… Però hi ha jornades, com les d’avui, que ens demostren que si tots posem de la nostra part (cadascú en el que més li agrada o li interessa), podem millorar moltes coses.

Què ha passat avui a l’escola Jaume I?

En primer lloc, hem tingut segona jornada consecutiva de Mercadillo Solidari: un projecte que es va iniciar quan va aparèixer la maleïda crisi i que és, amb diferència, el projecte amb més continuïtat. Les famílies s’han acostumat a guardar “mercaderia” quan fan canvi d’armari, les voluntàries es troben assiduament per recollir i classificar el material, es posen a la paradeta com si fossin botigueres i semblen (són) incansables, edició rere edició. Enguany, els nostres nens i nenes de 6è curs han tret l’esperit emprenedor al carrer i han començat a vendre productes propis per recollir diners pel final de curs. Hi ha mestres de l’escola que creuen fermament en el projecte i que cada vegada que muntem el mercadillo estan allà, al peu del canó.

IMG-20141126-WA0025 IMG-20141126-WA0026 IMG-20141126-WA0021

També hi ha hagut eleccions del sector pares i mares del consell escolar: s’ha de dir que no ha estat una participació molt elevada (48 vots) però finalment s’ha imposat el Miguel Torrijos, el pare de la Maia de 1er, amb 28 vots; el Carles Melús, pare de la Mariona de 1er, ha obtingut 12 vots i el Marc Garcia, pare de la Irati de P3, ha obtingut 7 vots. Hi ha hagut un vot nul. Volem agrair als tres candidats que es presentessin al càrrec, i esperem que segueixin col·laborant (com sabem que faran) en qualsevol altra activitat que beneficii la nostra escola i els nostres nens i nenes. També volem agrair a les persones voluntàries que han estat a la mesa electoral i que han controlat el cens, els votants i el posterior escrutini.

IMG-20141126-WA0017 IMG-20141126-WA0016

I per acabar de rematar, hem recollit signatures per presentar la ILP per l’Educació, on també hi ha hagut voluntàries que s’encarregaven de controlar la taula però també gent que informava i encoratjava als pares i mares que no ho sabien perquè s’acostessin a signar per aquesta causa.

IMG-20141126-WA0014 IMG-20141126-WA0011

I què faríem sense el personal administratiu que s’encarrega de coordinar i donar suport a les diferents tasques? O de les persones que s’han encarregat de fer fotografies per poder deixar testimoni gràfic d’una jornada tan moguda i participativa com la d’avui?

Ha estat un dia molt bonic, avui. Val la pena marcar-lo al calendari de la nostra escola.

I demà, assemblea General d’AMPA, on parlarem d’aquests temes i de molt més…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s