General

CASSOLADA I XERRADA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

L’Assemblea Groga de Sants ens informa que el proper dia 30 de gener hi ha convocada una jornada de protesta i reflexió per l’escola pública. El punt de trobada serà l’Escola Cavall Bernat a la Rambla Badal 113. A les 17h hi haurà una cassolada per l’educació pública, a la qual estem convidades totes les escoles del barri. A les 18h hi haurà una xerrada sobre el CENU (Consell de l’Escola Nova Unificada) que va gestionar l’escola pública de 1936 a 1939). La proposta és reflexionar de manera col·lectiva sobre quina escola volem, a través d’una experiència històrica que ens pot servir de referent (escola racionalista, gratuïta, única, laica, amb coeducació i en llengua catalana). Hi intervindran Emili Cortavitarte (professor i historiador) i Joan Sanromà (professor de l’IES Lluís Vives i coneixedor de la història de les escoles dels nostres barris durant la guerra civil).

L’acte serà en la mateixa escola Cavall Bernat i hi haurà activitats per la mainada mentre duri la xerrada.

D’altra banda, la primera assemblea groga de l’any tindrà lloc el dia 6 de febrer a les 17,30h al Centre Social de Sants (Olzinelles 30). Ja hi ha força escoles que hi participen però es tracta d’un espai de trobada de diferents entitats educatives del barri i serveix per coordinar actuacions i per estar informats de l’impacte global de les retallades en matèria educativa.

Us deixem amb un vídeo que explica una mica quins eren els principis bàsics del CENU que ens ha semblat molt interessant compartir amb vosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s